Apasati pe imagini pentru vizualizare
De la infiintarea sa, consfintita in 16 octombrie 1956, Filarmonica "Mihail Jora" din Bacau a realizat un continuu crescendo, gratie activitatii muzicale desfasurate la inceput sub indrumarea dirijorilor Eugen Pricope, Igor Ciornei, dar si a calitatii profesionale a membrilor orchestrei.
Astazi, orchestra reuneste un grup de aproximativ 75 de muzicieni talentati. Majoritatea instrumentistilor fac parte din diferite formatii camerale cum ar fi orchestra de camera "Tescana", renumitul "Trio Syrinx"(flaut- Dorel Baicu, oboi- Adrian Petrescu, fagot- Pavel Ionescu), castigator a sase premii internationale la cele mai importante competitii, cvartetul de fagoti "Fagottissimo", Cvartetul "Consonante", Duo "Capriccio".
Repertoriul permanent al orchestrei cuprinde lucrari simfonice, vocal-simfonice si de camera din diferite perioade de creatie si stiluri muzicale: Baroc, Clasic, Romantic, Contemporan.
Pe langa concertele saptamanale din cadrul stagiunii, filarmonica organizeaza diferite festivaluri internationale cum ar fi: "Enescu, Orfeul Moldav", "Zilele Muzicii Contemporane", "Atelierul Tinerilor Compozitori", Cursurile internationale de dirijat etc
O constanta a activitatii institutiei din ultimii 20 de ani o constituie participarea la numeroase concursuri internationale pentru a acompania semifinalistii si finalistii selectionati de juriu la pian, vioara, canto, si instrumente de suflat (Italia - Citta di Cantu, Valsesia Musica, Barletta, A.M.A. Calabria, Racconigi, Brescia, Franta - Floraisons Musicales, Aix -en- Provence, Spania- Madrid, SUA- Altamura Music Festival on the Greene etc).
Datorita valorii sale artistice orchestra a fost solicitata sa colaboreze pentru a imprima Cd-uri cu diferite case de discuri din Europa: Electrecord (Romania), Edi Pan, Musica Insieme, Exess (Italia), Cadenza Music Production (Germania).
A sustinut de la infiintare peste 1000 de concerte in Italia, Franta, Germania, Spania, Gibraltar, SUA, Grecia, Malta, Olanda, Austria, Elvetia USFR, Ucraina, Moldova, Coreea. A participat la festivalul "Altamura Music Festival On The Greene" si la a XX-a aniversare a festivalului "L. v. Beethoven" (Long Island , SUA - 2001).
Director onorific si dirijor, maestrul Ovidiu Balan apartine generatiei sefilor de orchestra consacrati si recunoscuti in intreaga lume. A studiat in Bucuresti cu Maestrul Iosif Conta si s-a perfectionat in Olanda, Franta, SUA cu: Jean Fournet, Marius Constant, Fernand Quatrocchi, Eugene Ormandi, Zubin Mehta, Seiji Ozawa, Georg Solti, Pierre Boulez, Lorin Maazel.
A dirijat orchestre importante in SUA, Cuba, Italia, Germania, Franta, Olanda, Bulgaria, Iugoslavia, Rusia, Portugalia, Polonia, Ungaria.
Pentru activitatea sa artistica a fost decorat cu "Meritul Cultural"(1982), "Master of Arts"(1994) in Republica Moldova, Cetatean de Onoare al orasului Bacau, Cetatean de onoare al Judetului Bacau, "Puncetto d'Oro" al orasului Varallo - Italia.
Adresa: 110225 Bacau, Str. Razboieni nr.22
E-mail: office[at]filarmonica-bacau[dot]ro
http://www.filarmonica-bacau.ro/
Tel: 0234-546.030, 0234-524.405
Fax: 0234-513.545
Casa de bilete: 0234-510.310
Filarmonica Mihail Jora Bacau este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Filarmonica Mihail Jora Bacau
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bacau
Coordonate GPS: 46.564151,26.910118
Catedrala Inaltarea Domnului din Bacau se afla la intersectia bulevardului Unirii cu strada Nicolae Balcescu, in centrul orasului Bacau si a fost construita in anul 1991.
Se doreste ca aceasta constr
Muzeul de Stiintele Naturii din Bacau se afla in Parcul Canciov si face parte din Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Ion Borcea.
Muzeul detine colectii de botanica, zoologie, geologie si paleontol
Lacul Serbanesti (Lacul Bacau II) este situat pe raza municipiului Bacau, pe cursul raului Bistrita si are o suprafata de 202 ha. Lacul se afla in zona geografica Culoarul Siretului, aproape de Dealul
Infiintat in 1957, muzeul a functionat, incepand din 1959, cu trei sectii: istorie, stiintele naturii si arta. In prezent, muzeul detine colectii structurate pe profilurile istorie si arheologie.
In
Expozitia memoriala a lui George Bacovia, considerat cel mai important poet simbolist al literaturii noastre, ar trebui sa fie una dintre cele mai importante opriri pe traseul unui circuit cultural pr
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.