Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statuile Gigantii sunt 2 statui amplasate pe aleea principala a Parcului Carol din Bucuresti, in apropierea intrarii dinspre Piata 11 iunie.
Statuile au fiecare o inaltime de 3,5 m si reprezinta doi tineri. Ele se afla la o distanta de 50 m una de cealalta, la capetele opuse ale unei axe perpendiculare pe aleea centrala a parcului.
Una dintre statui descrie un barbat tanar, avand o atitudine incordata, cu capul aplecat in fata si umarul drept rasucit. Mana stanga o foloseste drept sprijin, iar cea dreapta este tinuta la spate; picioarele sale sunt indoite.
Cealaltă statuie reprezinta tot un tanar, sprijinindu-se pe mana stanga, in timp ce mana dreapta este tinuta la spate.
Sculpturile au fost realizate de Dumitru Paciurea si Frederic Storck.
Statuile Gigantii este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statuile Gigantii
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.417766,26.095144
Gradina Zoologica se intinde pe o suprafata de 5,8 hectare, spatiu care expune si protejeaza colectii de animale avand, inca de la infiintare, 2 scopuri principale: conservarea faunei si educarea publ
Ideea fondarii unui muzeu al cailor ferate a aparut in anul 1924, cand au fost salvate de la casare mai multe locomotive si vagoane vechi. Acestea au fost depozitate pentru o perioada in parcul de lan
Biserica Sf. Gheorghe Vechi a fost ctitorita in 1492 de catre Nedelcu din Balaci. Este reconstruita in jurul anului 1575 de catre Mitrea din Hotarani. Zdruncinata de cutremurele din 1802 si 1838, este
Strandul Tineretului este cel mai modern din Bucuresti, fiind considerat un strand de lux renovat la standarde inalte. Deschis in anul 2010, are in incinta si club cu terasa de vara.
Bazinele au fos
Biserica Sfantul Eftimie – Fundenii Doamnei a fost ridicata in anul 1699 avand o arhitectura cu specific brancovenesc, cu decoratie de stuc a fatadelor, in stil oriental de influenta persana.
Biser
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.