Apasati pe imagini pentru vizualizare
Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” are o istorie bogata in reusite si impliniri, desi, nu o data, institutia a fost nevoita sa renasca din propria-i cenusa, sa se reinventeze pentru a face fata atat provocarilor destinului, cat si noilor cerinte ale pietei culturale.
De la proiectele dedicate accesibilizarii actului artistic (Opereta de langa tine), la coproductii si colaborari internationale (Opereta deschisa – „Silvia”, „Vaduva vesela”), de la reformularea artistica a spectacolelor de opereta clasica pentru a raspunde orizontului de asteptare actual la noile productii de musical („Romeo si Julieta”, "Rebecca"), de la traditie la inovatie si experiment si la proiecte socio-educationale (Studioul de ARTE pentru copii, workshopul „Romeo si Julieta Junior”, proiecte sociale - „Daruind vei dobandi”, Adoptii de animale), Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” isi propune, cu fiecare proiect, sa formuleze o strategie culturala inedita si atragatoare care sa promoveze valoarea, unicitatea si importanta artelor spectacolului muzical, atat in Romania cat si peste hotare.
Fiind unica institutie din tara care are ca obiect de activitate opereta, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” isi conduce activitatea cu o atentie deosebita fata de latura educativa a misiunii pe care o are, fata de impactul propunerilor sale asupra dezvoltarii societatii si a sectorului cultural.
Teatrul National de Opereta Ion Dacian este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Teatrul National de Opereta Ion Dacian
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.437237,26.103804
Fantana Modura reprezinta un monument aflat in Parcul Herastrau (intrarea dinspre Piata Charles de Gaulle). Are forma unui bazin din piatra, placat cu ceramica, in centrul caruia se afla statuia din b
Izvorul Eminescu se afla in Parcul Cismigiu din capitala.
Monumentul are forma semicirculara, fiind alcatuit din blocuri de piatra. Se presupune ca in acest loc a existat un izvor mai vechi.
Confo
In gradina care isi desfasoara incantatorul covor vegetal de gazon si flori multicolore in fata Ateneului Roman se inalta statuia lui Mihai Eminescu (1850-1889), stralucitul reprezentant al poeziei ro
Statuia lui Gheorghe Lazar (1779-1823), profesor ce a luptat pentru invatamantul in limba romana, este executata in marmura de sculptorul Ion Georgescu si amplasata in Piata Universitatii din Bucurest
Biserica Sfantul Gheorghe Nou este situata in centrul Bucurestiului, fiind o ctitorie a voievodului Constantin Brancoveanu.
Biserica actuala Sf. Gheorghe Nou are un pridvor cu 7 arcade frontale in p
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.