Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statiunea Belis Fantanele este situata in judetul Cluj, la aproximativ 80 km vest de Cluj-Napoca si circa 30 km sud de Huedin. Este asezata in plin tinut al motilor, la o altitudine de 1.350 m, la intalnirea M-tilor Gilau cu M-tii Bihor.
Aflata pe malul lacului de acumulare Belis – Fantanele de pe cursul superior al Raului Somesul Cald, aceasta este recomandata atat pentru refacere, odihna sau relaxare (tratamentul anemiilor, surmenajului fizic si intelectual si a nevrozei astenice), dar si pentru excursii sau vacante. Amatorii de ski au la dispozitie partiile naturale din apropiere.
Localitatea Belis a fost atestata documentar in anul 1737. La inceputul anilor 1970, pe vatra veche a satului Belis s-a construit barajul Belis – Fantanele, iar locuintele au fost stramutate pe deal. Satul vechi, Giurcuta de Jos, cu vatra si mormintele stramosilor a fost inundat de apele lacului de acumulare Fantanele. Vara cand nivelul apelor lacului scade, se pot vedea ruinele satului, in special biserica.
Statiunea Belis Fantanele este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statiunea Belis Fantanele
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Cluj Napoca
Coordonate GPS: 46.671821,23.050489
Cetatuia este o fortificatie construita in perioada Habsburgica in varful dealului cu acelasi nume din Cluj-Napoca, in cartierul Gruia.
Cetatuia a fost cladita intre anii 1715 si 1735 cu ziduri sub f
Gradina Botanica „Alexandru Borza” a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Romania a fost fondata in 1920 de profesorul Alexandru Borza. Intinsa pe o suprafata de aproape 14 hectare, in part
Parohia Bisericii Reformate cu doua turnuri a fost construita in anul 1872, dupa planurile arhitectului Hottner Ferdinand. Aceasta se afla langa biserica.
In anul 1912 cladirea a fost supraetajata,
Piscina apa dulce. Piscina apa sarata. Saune. Baie de aburi si multe altele. Vino si convinge-te.
Cladirea Centrului SPA are o arhitectura sub forma de castel cu doua turnuri din piatra, fiind poziti
Teatrul National si Opera Romana si-au deschis portile, odata cu prima reprezentatie in limba romana, la 14 mai 1919, ca expresie a renasterii spirituale care a urmat Unirii Transilvaniei cu Romania d
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.