Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statuia lui Ioan N. Roman din Constanta a fost creata in urma deciziei municipalitatii, in semn de omagiu. Opera a fost realizata de I. Dimitriu-Barlad, autor de monumente ale eroilor din Primul Razboi Mondial.
Bustul din bronz a fost asezat in parcul din fata Tribunalului, Prefecturii si Curtii de Apel. Ulterior statuia a fost amplasata in diverse locuri din municipiul Constanta, in prezent aflandu-se in parcul din fata Bibliotecii Judetene I. N. Roman - Constanta.
Ioan N. Roman a fost o personalitate importanta atat pe plan local, cat si national. A fost redactor si colaborator al mai multor publicatii, dintre care amin tim: Farul (1903-1904/1911-1919), Arhiva Dobrogei (1916-1919), Analele Dobrogei (1920 - 1931), Drapelul, Liberalul, Dobrogea Juna, Neamul romanesc.
Sursa foto: https://www.ziuaconstanta.ro/
Statuia lui Ioan N. Roman din Constanta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statuia lui Ioan N. Roman din Constanta
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Constanta
Coordonate GPS: 44.183029,28.650617
Constanta, cel mai vechi oras al Romaniei, adaposteste, negresit, obiective turistice extrem de valoroase, unele ce si-au pastrat aspectul initial si altele ce au fost transformate in timp. Printre ac
Farul vechi Carol I reprezinta un monument istoric aflat pe teritoriul municipiului Constanta, finalizat in anul 1909.
Adresa: Portul Constanta, dana 0, in larg.
Sursa foto: Rotaru Florin/ wikipedia
Geamia Hunchiar reprezinta un monument istoric si de arhitectura religioasa amplasat in zona istorica a orasului, foarta aproape de Muzeul de Arta Populara.
Edificiul a fost construit in stil maur, d
Cetatea Tomis a fost intemeiata in urma cu 2500 de ani pentru navigatorii si negustorii greci veniti din orasul Milet (Asia Mica), pe locul orasului Constanta de azi.
Provincie romana, Tomis este rid
Casa cu lei din Constanta a fost construita la inceputul secolului al XX-lea, de catre un important membru al comunitatii armene, pe actuala strada Titulescu din Constanta. Nu se cunoaste cu certitudi
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.