Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa Glogoveanu este situata pe strada Brestei nr. 18, localitatea Craiova. Nu e cunoscuta data constructiei, dar a fost adusa in forma actuala in 1802. Prezinta elemente traditionale specifice, cu arhitectura sobra.
De-a lungul timpului i-au trecut pragul personalitati precum: Al. I. Cuza, M. Kogalniceanu si chiar Giuseppe Garibaldi, prieten cu Costache Glogoveanu.
Aici a locuit si invatat Tudor Vladimirescu impreuna cu fiul proprietarului. In 1916 a fost sediul unui spital, in care erau ingrijiti ranitii din razboi, iar in perioada interbelica in Casa Glogoveanu a functionat primaria municipala.
In prezent aici functioneaza Tribunalul Judetean Dolj.
Casa Glogoveanu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa Glogoveanu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Craiova
Coordonate GPS: 44.3219337,23.7881851
Strandul Isalnita beneficiaza de doua trambuline, trei baruri langa bazin, zece baldachine si "internet la firul ierbii". Apa din bazin se schimba odata la fiecare trei zile.
Adresa: Craiova, iesirea
Pe strada Ion Maiorescu din curtea Bisericii Sfanta Treime, vis-a-vis de Colegiul National Carol I se afla Monumentul Domnitorului Barbu Stirbei, primul monument public ridicat in Craiova.
Statuia a
Casa Valimarescu este situata pe Calea Unirii nr.4, Craiova. A fost construita intre anii 1880 - 1884, dupa planurile unui arhitectului francez, Albert Galleron, acelasi care a proiectat Ateneul Roman
Manastirea Tuturor Sfintilor se afla in Craiova, judetul Dolj si este Paraclis al Mitropoliei din Craiova. Mai este cunoscuta si sub denumirea de Biserica Sf Anton.
Initial, biserica din lemn a fost
Palatul de Justitie Craiova este situat pe blvd. Alexandru Ioan Cuza nr.13. A fost construit intre anii 1894 - 1912 in stil neoclasicist si inaugurat in anul 1912, iar instantele judecatoresti au lucr
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.