Apasati pe imagini pentru vizualizare
Palatul Episcopiei Greco-Catolice este un monument de arhitectura din Oradea, ridicat pe locul vechiului palat al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea Mare.
Lucrarile de constructie au avut loc intre 1903-1905. Cladirea a fost edificata in stil eclectic, dupa proiectul arhitectului Kálmán Rimanóczy. Edificiul a fost inaugurat de episcopul Demetriu Radu pe 11 iunie 1905.
Cladirea a fost edificata dupa proiectul arhitectului Kalman Rimanoczy jr., pe doua nivele: jos biblioteca, administratia, birouri, iar sus saloanele episcopale.
Intregul frontispiciu este asimetric si foarte variat, elementele neogotice dominand visual edificiul. Ancadramentul accesului este continuat pana la nivelul acoperisului, de la baza acestuia pornind doua turnulete de o parte si de alta a portii. Coltul cladirii este marcat de un turn aparent, doar acoperisul coltului cladirii creand aceasta iluzie prin forma s-a conica, diferita de restul invelitorii.
Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Oradea
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 47.064042,21.942043
Situate in partea de est a judetului Bihor, in Muntii Apuseni, Cetatile Ponorului reprezinta fara indoiala cel mai grandios fenomen carstic al Romaniei, cunoscut si apreciat in intreaga lume.
Cetat
Palatul Stern este situat pe strada Republicii 10-10A, Oradea, judetul Bihor, fiind construit in anul 1909. Motivele decorative, de inspiraţie florala, sunt preluate din arta populara, de pe tesaturi
Biserica Ordinul Capucinilor este cunoscuta si sub denumirea de biserica manastirii Capucinilor "Vizita Sfantei Fecioare". Este un edificiu romano-catolic construit in stil ecleziastic, clasicist, dup
Sirul canonicilor reprezinta un monument de arhitectura din Oradea, realizat in stil baroc. Acesta a fost construit in perioada 1758-1875 de catre arhitectul F.A. Hillebrandt.
Cuprinde 10 cladiri uni
Situl arheologic Salca se afla in periferia sudica a localitatii Oradea, pe portiunea cuprinsa intre Cimitirul Rulikovszky si fosta Fabrica de Bere. Este cel mai intins si totodata cel mai complex sit
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.