Apasati pe imagini pentru vizualizare
Ansamblul statuar Lupoaica din Targu Mures a fost ridicata pe strada Primariei, in apropierea Pietei Trandafirilor, fiind dezvelita in anul 1924.
Este o copie a grupului statuar din capitala, opera artistului Ioan Schmidt Faur.
Statuia a fost construita din dorinta lui Emila Dandea, unul dintre primii primari romani ai municipiului, cu scopul reprezentarii simbolurilor, traditiilor si valorilor romanesti in orasul Targu Mures.
Statuia prezinta un soclu menit sa integreze statuia in arhitectura pietei din fata Palatului Primariei, soclu realizat de catre inginerul E. Metz, cu dimensiunea de 3,30 m.
In anul 1940 statuia a fost mutata in orasul Turda pentru a supravietui perioadei de ocupatie ungureasca, unde se afla si acum. Statuia actuala este o copie a celei din Turda si a fost dezvelita la 30 noiembrie 1991.
Statuia Lupoaicei Targu Mures este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statuia Lupoaicei Targu Mures
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Targu Mures
Coordonate GPS: 46.5432892,24.5558586
Biserica Reformata cu un turn din Targu Mures se afla in apropierea pietei Bolyai, judetul Mures si a fost construita intre anii 1815 - 1830.
Constructia din punct de vedere arhitectural apartine bar
Monumentul Ostasului Roman din Targu Mures este situat in Piata Trandafirilor, in centrul orasului.
Realizat de artistii Istavn Csorvassy si Izsak Marton, monumentul a fost dezvelit in anul 1964, fiin
Scopul principal al Salinelor Roman este de a-i ajuta pe cei care sufera de boli ale aparatului respirator. Salinele Roman sunt 100% naturale, sigure si sanatoase, fiind construite dupa un procedeu br
Parcul National Muntii Calimani, situate in vestul Carpatilor Orientali, se desfasoara pe o suprafata de 24.041 ha, in judetele Mures, Bistrita si Suceava. Desi propunerea si studiile pentru infiintar
Muzeul de Arta din Targu Mures este situat pe strada George Enescu nr. 2, in incinta Palatului Culturii. Colectia muzeala a debutat sub forma unei pinacoteci a orasului, ce cuprindea lucrari de arta a
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.